Mapa de l'Occitània
Mapa de l'Occitània
INSTITUT D'ESTUDIS OCCITANS D'ERAU
INSTITUT D'ESTUDIS OCCITANS D'ERAU

Présentacion de l'I.E.O. Lengadòc

I.E.O., Institut d'Estudis Occitans, est fondé en 1945

avec pour objectifs le maintien et le développement de la langue et de la culture occitanes dans l’ensemble de l’espace occitan. 

 

L’I.E.O. est organisé en sections régionales, sections départementales et cercles locaux.

 

Reconnu d'Utilité Publique en 1949 et agrée Jeunesse et Education Populaire en 1986.

 

- Centre de ressorgas - Centre de ressources

- Corses d'occitan per adults - Cours d'occitan pour adultes

- Difusion culturala - Diffusion culturelle

- Edicion - Edition

- Revirada - Traduction

Per far cap a una importanta diminucion de las subvencions publicas, l’Institut d’Estudis Occitans fa una crida a donacion de sosten abans la fin de l’annada de 2016.

CRIDA A DONACION IEO 2016 - ajudar l’occitan

En 2016, leis subvencions tant de l’Estat coma dei collectivitats territorialas, dau fach de la reforma territoriala, per l’IEO an baissat. Son ansin 30 000 €, siegue 25% deis subvencions balhadas a l’associacion que mancan : arrèst de la subvencion deis regions Auvèrnhe (non compensada) e Provença-Aups-Còsta d’Azur, e baissa de 33% de l’ajuda de l’Estat (DGLFLF). La capacitat de l’associacion a mobilizar per lei revindicacions de reconoissença de la lenga s’en tròban afeblidas.

Promòure e coordonar de projèctes capitaus per l’avenidor de la lenga, sa transmission renovada, un ensenhament ais adultes de qualitat, de centres de ressorça, sa toponimia… demanda de mejans financiers. L’IEO deu poder contunhar d’òbrar per la lenga e la cultura occitanas, coma actor e operator de terren, e mai coma interlocutor responsable per lei politicas publicas tant au nivèu de l’Estat coma de l’ensems deis collectivitats.

Adonc, se volètz ajudar l’IEO, es temps encara de mandar vòstra dona de sosten a l’associacion per 2016 (avans lo 31 de decembre 2016), per chèc au sèti de l’IEO.

Formulaire d'adhésion 2017 (suite des ca[...]
Document Adobe Acrobat [156.3 KB]

Coma nos trapar

IEO.

15 Avenue Alphonse Mas

BP 60011

34501 BEZIERS

Téléphone : 0467311891

Email : ieolengadoc@ieo-oc.org